Brouwer Company | Over ons

Brouwer Company staat bekend als dé specialist in personenvervoer in de regio Noordwijk, Katwijk, Leiden en de Duin- en Bollenstreek. Het familiebedrijf bestaat inmiddels meer dan 95 jaar en omvat de bedrijfsonderdelen Taxi Brouwer, Brouwer Tours, Brouwer Travel, Taxicentrale Oegstgeest en Taxicentrale De Jong.

 

Van voermanderij naar personenvervoer

Brouwer Company is een begrip in de regio Noordwijk. Rond 1905 begon Piet Brouwer in Noordwijk een voermanderij (loonbedrijf) en stalhouderij voor landbouwwerkzaamheden. Het bedrijf ontwikkelde en groeide en verlegde de focus naar expeditie en transport (met name verhuizingen en bloembollentransport).  In 1921 kwamen de eerste vrachtauto’s in het bezit van Brouwer en in 1927 werd de eerste luxe auto voor taxivervoer in gebruik genomen. Door de toename van toerisme in de Bollenstreek groeide de behoefte aan groepsvervoer en zo werd in 1931 de eerste autobus door Brouwer in gebruik genomen.

 

Ontwikkeling familiebedrijf Brouwer

Tien jaar na de oorlog werd het gemengde bedrijf opgesplitst en verdeeld onder de zonen van oprichter Piet Brouwer:

– Frans ging verder in het transportbedrijf (vrachtwagens)

– Jan en Karel richtten zich op machinale grondbewerking voor de bloembollenteelt

– Cees en Piet jr. focusten volledig op het touringcar- en taxibedrijf. De samenwerking tussen de twee laatstgenoemde broers werd na een jaar beëindigd. Piet begon in Lisse reisbureau; “Het Centrum”. Cees ging door met Brouwer’s Tours.

Het bedrijf van Cees groeide en verhuisde naar de Bronckhorststraat/Zeestraat. Peter en Cees jr., zonen van Cees, stapten in het bedrijf. Begin jaren ‘80 kwam ook John, de jongste zoon van Cees, de bedrijfsvoering versterken. In 1984 hebben Peter en John het snelgroeiende, succesvolle bedrijf overgenomen. In de jaren ’90 werd het bedrijf verrijkt met de inzet van de echtgenotes van John en Peter; Joke en Riekie. Mede dankzij hun energieke betrokkenheid heeft het taxibedrijf zich zeer positief ontwikkeld. In 1999 is het succesvolle bedrijf -wat te groot groeide voor de locatie- verhuisd naar de Keyserswey op bedrijventerrein ‘s Gravendijck. In die tijd kwam Paul Brouwer, zoon van Peter, het bedrijf versterken. Sinds 2007 hadden John en Paul Brouwer samen de leiding over Brouwer Company. Echter op 10 februari 2017 overleed Paul Brouwer (41 jaar) aan de gevolgen van een ernstige ziekte. Een groot gemis voor de familie en het bedrijf.

Op vrijdag 21 april 2017 is de nieuwste touringcar van Brouwer Tours geleverd. Dit 206e exemplaar is in het bijzijn van Mariël, Guido, Dexter, vader Peter Brouwer, verdere familie en medewerkers als bijzonder eerbetoon vernoemd naar Paul en voorzien van zijn afbeelding en naam. Bekijk de sfeerimpressie.

 

Werkgever Brouwer Company

Brouwer heeft inmiddels meer dan 400 medewerkers in dienst en behoort daarmee lokaal gezien tot een van de grotere werkgevers. De bijna 350 representatieve, goed opgeleide (bus-)chauffeurs zijn het rijdende visitekaartje van het bedrijf. De kernwaarden betrouwbaar, flexibel en servicegericht staan centraal in de dienstverlening; veilig en goed op weg, overal en altijd.

 

Duurzaam ondernemen in Noordwijk

Brouwer Company is zich bewust van haar verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaam, milieubewust ondernemen. Alle voertuigen van Brouwer maken immers vele kilometers op de weg, in binnen- en buitenland. Het bedrijf streeft ernaar haar activiteiten zo milieuvriendelijk mogelijk uit te voeren. Daarbij maken ze gebruik van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties zoals blue efficiency, groen gas, elektrische en hybride voertuigen.

 

Maatschappelijke rol Brouwer Company

Brouwer Company is maatschappelijk betrokken, niet alleen regionaal, maar ook nationaal. Zij sponsoren bijvoorbeeld de regionale truckrun en doneren aan goede doelen zoals Roparun, Alpe d’HuZes en Stichting Zonnebloem.